SmartSurfACESmartSurfACE – иновативната “no-touch” технология

SmartSurfACE е „no-touch“ технология т.е. без докосване, без рязане, без създаване на вакуум за окото.

Тя е е най-новата и ефективна разновидност на метода Trans-PRK. Това е процедура, при която отстраняването на епителя и корекцията на зрението се извършват едновременно и изцяло от лазера в една стъпка, без окото да има съприкосновение с какъвто и да е хирургичен инструмент. Иновативният метод SmartSurfACE съчетава Trans-PRK с революционната технология SmartPulse, чрез която се постига впечатляващо гладка рогoвична повърхност, ускорява се процеса на възстановяване и още веднага след процедурата пациентите виждат осезаемо по-добре в сравнение с конвенционалните повърхностни методи.
Стъпка 1

Зрението е коригирано прецизно, без докосванеСтъпка 2

...през външните слоеве на роговицата.Стъпка 3

Епителят заздравява.Предимства на SmartSurfACE
избягва се контактът с инструменти;
по-кратко оперативно време;
минимизира риска от дехидратация на роговицата;
при лица с по-тънка роговица;
по-голяма остатъчна дебелина на роговицата;
подходящ при силови спортове;

SmartPulseСлед процедурата:

След процедурата ще Ви бъдат поставени меки контактни лещи, които трябва да носите 5-6 дни. Ще Ви дадем инструкции за поставяне на капки, които ще трябва да поставяте няколко месеца. Освен това е необходимо носенето на слънчеви очила. Не е препоръчително да шофирате след лазерна корекция

LASEK

Методът LASEK, подобно на SmartSurfACE е повърхностна процедура, т.е. не се оформя капаче като при LASIK.

При LASEK най-външния слой на роговицата – епителят се отмества с помощта на алкохолен разтвор и специален микрохирургичен инструмент, след което импулси на ексимерния лазер оформят и премоделират роговицата. След лазерното лечение, епителят се връща внимателно на мястото и се поставя специална мека контактна леща. В рамките на 4-5 дни епителят заздравява.

Epi-LASEK

Методът Epi-LASEK се отличава от LASEK по начина, по който се премества епителят.